Με συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής το αρβανίτικο αντάμωμα

Αρβανίτικο αντάμωμα συνδιοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων “η ΓΡΙΖΑ” με το Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμού – Πολιτισμού “η Πάρνηθα” του Δήμου Φυλής, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Ηρώων.
Αντάμωμα που περιελάμβανε αρβανίτικη παράδοση, ερμηνείες από μεγάλα ονόματα του Δημοτικού Τραγουδιού, τιμές σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει στον τόπο, ιστορικές αναφορές για το Αρβανίτικο στοιχείο, γλέντι, κέφι και χορός, μέχρι πρωίας.
Καλωσορίζοντας τον κόσμο ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμού – Πολιτισμού “η Πάρνηθα” Γιώργος Μαυροειδής, μίλησε για τον εμβληματικό ρόλο του Αρβανίτικου Στοιχείου, όχι μόνο στο Δήμο Φυλής αλλά και σε κορυφαίες στιγμές του Ελληνισμού που καθόρισαν το μέλλον του και γράφτηκαν στις σελίδες της ιστορίας με χρυσά γράμματα.
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στη ΓΡΙΖΑ για το πολύτιμο έργο της και υπογράμμισε πως μέσα σε σύντομο διάστημα θα βρίσκεται πλέον στην Αρβανίτικη Στέγη της που έχει ολοκληρωθεί και θα αποτελέσει “Φάρο” Πολιτισμού για τον Δήμο Φυλής και την ευρύτερη περιοχή.
Ο Πρόεδρος της ΓΡΙΖΑΣ Γιώργος Καραϊσκάκης έχοντας τη στήριξη σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου, στην κορυφαία στιγμή της βραδιάς, επέλεξε να τιμήσει την Γιατρό και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την πολυετή προσφορά της στα κοινά, απονέμοντας της Τιμητική πλακέτα. Επιλογή ιδιαιτέρως εύστοχη καθώς η Ζωή Αρβανιτάκη είναι γιατρός στα Άνω Λιόσια από το 1974 και με ενεργό συμμετοχή στα κοινά και στις Δημοτικές Εκλογές από το 1990, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί σειρά ετών, αξίωμα που κατέχει και σήμερα.
Η Ζωή Αρβανιτάκη παρέλαβε την πλακέτα με συγκίνηση κι ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σύλλογο της ΓΡΙΖΑΣ για την εξαιρετική πρωτοβουλία του.
Τη βραδιά κόσμησαν με την παρουσία και τους χορούς τους, τα χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου Λιοσιωτών Ιλίου, του Συλλόγου Γυναικών Μαγούλας και φυσικά της ΓΡΙΖΑΣ που έδωσαν επί σκηνής τον καλύτερό τους εαυτό, με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Σπύρου Μπρέμπου.
Κορυφαία υπήρξε και η στιγμή της απονομής αναμνηστικών στους Παραδοσιακούς Συλλόγους δια χειρός του Αρχιερατικού Επιτρόπου του Δήμου Φυλής και Πρωτοπρεσβύτερου του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης π. Τίτου Χρήστου ο οποίος παρέδωσε εκ μέρους της ΓΡΙΖΑΣ δυο όμορφες εικόνες. Επίσης ο παπά Τίτος πρόσφερε εκ μέρους της Εκκλησίας ένα Σταυρό για ευλογία, στον σύλλογο της Γρίζας.
Στη συνέχεια τα μεγάλα ονόματα του Δημοτικού Τραγουδιού(με σειρά εμφάνισης) Σπύρος Μπρέμπος, Χαρά Βέρα και Γωγώ Τσαμπά με τη συνοδεία ορχήστρας εξαιρετικών μουσικών, με σολίστες τον Άρη Μουγκοπέτρο (κλαρίνο) και Νικόλα Μπρέμπο {βιολί) ξεσήκωσαν τον κόσμο σε ένα αυθόρμητο γλέντι κι ανέβασαν το θερμόμετρο του κεφιού στα ύψη ως τις πρωινές ώρες.
Την Αρβανίτικη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Ν.Δ Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Α’ επιλαχών Βουλευτής Ν.Δ. Σταμάτης Πουλής, ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Φυλής, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων, καθώς κι εκπρόσωποι Κοινωνικών και Πολιτιστικών Φορέων του τόπου.

(Φωτογραφικά στιγμιότυπα Γιάννα Τσίγκου)

Κοινοποίηση...

Μετάβαση στο περιεχόμενο